LUDO QUALITAS

Ludo Qualitas

Ludo Qualitas neix de la intenció de fer costat a la indústria nacional del joc de taula.

El premi Ludo Qualitas el voten diferents divulgadors i divulgadores lúdiques, que tindran en compte la qualitat dels components i l’experiència dels jocs; amb l’objectiu de seleccionar el joc nacional de l’any que és una bona recomanació per tota mena de públic.

Ludo Qualitas PLUS

Ludo Qualitas PLUS, és el premi que s’atorga al joc de creat per una editorial nacional, gràcies a les votacions de divulgadors i divulgadores lúdiques. Ludo Qualitas PLUS esta orientant per un públic més exigent.

LUDO QUALITAS 2023

En la II edició de Ludo Qualitas, un total de 72 divulgadors i divulgadores lúdiques nacionals van seleccionar el joc “Penguin Airlines” (Editorial Perro Loko Games) com a joc de creació nacional recomanable per a tota mena de públic.

PENGUIN AIRLINES

És un divertit Party Game per jugar per equips, de 2 a 8 jugadors i de 20 a 30 minuts de durada.

En Penguin Airlines destaca una mecànica d’agilitat visual i comunicació en combinació amb la inquietant pressió del temps.

Dividits per parelles, els equips aniran desenvolupant els seus torns. Un dels membres de l’equip interpretarà el paper de la Torre de Control, que tractarà de donar les instruccions de vol, indicant quins botons polsar i quina palanca moure del panel de control al Tripulant de Cabina.

Amb cada instrucció completada, es guanya un comptador de temps que cada vegada que es gasti l’equip tindrà 30 segons més per a continuar el frenètic vol.

LUDO QUALITAS 2022

En la seva primera edició Paradice (editorial Zacatrus) va ser el joc guanyador, gràcies als vots de 63 divulgadors i divulgadores lúdiques nacionals.

PARADICE

A Paradice, hauràs de completar les casetes de fira amb els dues que triïs en cada torn de la màquina dispensadora per a acumular punts.

Com es juga a Paradice?

  • Col·locar la Màquina dispensadora amb els 50 daus i les cartes de caseta en el centre de la taula juntament amb el Magatzem.
  • Es reparteix una carta Caseta a cada persona i es comença a jugar.
  • Per torns es realitza una d’aquestes accions: triar daus de la Màquina (per agrupació de color o número), triar una carta Caseta del centre o realitzar el moviment Ruleta (lliscar els daus de la fila inferior perquè caiguin en la taula i jugar amb els resultats que surtin).
  • S’aniran completant les casetes segons les indicacions que ens doni cadascuna d’elles (sols daus blaus, nombres imparells…).
  • Les casetes completades atorguen poders especials que es poden utilitzar durant la partida (torn extra, tornar a utilitzar un poder…) i pugen una posició el seu token en la Pista de Puntuació (magatzem).
  • Quan dues Casetes arriben al final en el magatzem s’acaba la partida i es fa recompte de punts (valor de les casetes, valors dels tiquets, posició dels tokens a la Pista…) i guanyarà qui més punts hagi aconseguit en la fira.

Paradice és color i alegria. Paradice és diversió en la fira. Paradice és la teva fira!