FESTES DE L’ASCENSIÓ

 AGENDA 2022 *

 

 

LA TRADICIÓ

 

El ritual i els actes més tradicionals tornen a l’Ascensió 2022! L’activitat de les entitats i associacions culturals de la ciutat són el pal de paller de la part festiva de l’Ascensió. La participació ciutadana pren l’espai públic a través de diferents mostres culturals.

 

GEGANTS, CERCAVILA I PREGÓ

Enguany serà la 70ena Fires i Festes de l’Ascensió i el Pregó tornarà a ser un dels moments estrella d’aquests dies. Els Gegants grossos de Granollers, la Plàcida i l’Esteve, acompanyen la pregonera des de l’Ajuntament fins a la Sala Tarafa.

 

19 h plaça de la Porxada

Anada al pregó de l’Ascensió

Cercavila amb l’Esteve i la Plàcida, els gegants grossos de la ciutat.

Recorregut: pl. Porxada. c. St Roc, pl. de l’Oli, c. Sta. Elisabet, c. Corró i Sala Francesc Tarafa.

Org. Amics dels Gegants i Capgrossos de Granollers

 

El dimarts previ a la festivitat local, el 24 de maig, la pregonera, una dona, com també marca volgudament la tradició, llegirà el pregó a les 19.30 h a la Sala Tarafa.

 

Cercavila dels Gegants de la ciutat

El divendres 27 de maig els Gegants oferiran el Passacarrers de l’Ascensió fins arribar al concert de la Maravella, a on es col·locaran a davant de l’Ajuntament per presenciar-lo.

 

18h – Plaça de la Porxada

Passacarrers de l’Ascensió

Recorregut: Pl. Porxada, c. Sta. Esperança, c. Anselm Clavé, c. St. Roc i pl. Porxada.

 

19 h – Plaça de la Porxada

Balls de protocol dels gegants de la ciutat

Org. Amics dels Gegants i Capgrossos de Granollers

 

 

LA TRIPLETA: BALLADA DE SARDANES, CONCERT I BALL

Una de les actuacions més desitjades de l’Ascensió i que compta amb un públic més fidel és ‘La Tripleta de l’Ascensió’, que és la triple actuació d’una de les quatre grans orquestres de Catalunya i que inclou les sardanes, el concert i el ball final.

 

Aquest any li tocarà l’honor a l’Orquestra Maravella, fundada l’any 1951 a Caldes de Malavella i que, de ben segur, aconseguirà omplir les 1.500 cadires de la plaça.

 

Divendres 27 de maig

18 h Sardanes a la Plaça Maluquer

19:30 h Concert a la Porxada

22 h Ball a la Porxada

 

HAVANERES

Un dels actes més mítics de la festivitat són les havaneres de l’Ascensió.

 

Les Anxovetes serà el grup que amenitzarà la vetllada, caracteritzat per ser un grup artístic format íntegrament per dones i de llarg recorregut dins la disciplina del cant mariner.

 

Diumenge 29 de maig, a les 18 h, a la Plaça de la Porxada.

 

 

CASTELLS

La manifestació cultural popular que més amunt arriba per excel·lència són els castells i després de 2 anys s’alçaran de nou a la Porxada. Ben amunt, noies i nois!

Dimarts 24 de maig

19.30 h Aplegador de la Troca

Assaig obert dels Xics de Granollers
Assaig de 20:30 a 22:00, assaig de canalla de 19:30 a 20:30
Org. Xics de Granollers

 

Divendres 27 de maig

19.30 h Aplegador de la roca

Assaig obert dels Xics de Granollers
Assaig de 20:30 a 22:00, assaig de canalla de 19:30 a 20:30

Sopar gratuït per a tothom que hagi participat a l’assaig!
Org. Xics de Granollers

 

Diumenge 29  de maig

11.30 h Plaça de la Porxada

Diada de l’Ascensió, amb la actuació dels Sagals d’Osona, Moxiganguers d’Igualada i els Xics de Granollers.

 

 

MÉS CULTURA POPULAR…

Ballada de Passaltpas

Danses mediterrànies i balls populars.

Dissabte 28. 18 h

Plaça de Can Trullàs

 

El concert de Diables i Xics:

El divendres 27 els Diables i els Xics oferiran un concert acústic de folk als Jardins de Lluís Companys. Serà una novetat d’aquesta Ascensió que amplia l’oferta juvenil de música en directe.

 

L’Ascensió en Dansa:

La tradicional ballada de l’Esbart Dansaire de Granollers tindrà lloc el 4 de juny a la plaça Maluquer amb l’actuació de amb les actuacions de Gure Txokoa Dantza Taldea de Bera de Bidasoa i Bastoners de Santa Maria D’Oló i Esbart Dansaire de Granollers

Organitza: Esbart Dansaire de Granollers

 

 

 

LA CREATIVITAT

FEM UN LLIBRE

Enguany es crearà el 41è llibre gegant i es recuperarà l’activitat a la plaça després de dos anys sense poder gaudir-lo per la pandèmia.

 

Divendres 27 de maig, Divendres de l’Ascensió és el dia que nens i nenes fan un llibre, un llibre gegant i col·lectiu amb l’ajut de la seva imaginació i dels il·lustradors I il·lustradores que hi posen les imatges. A partir de les 10.30 h, la Porxada tornarà a ser un espai de creació, gràcies a aquesta arrelada activitat del Casal del Mestre i la Llibreria La Gralla.

 

LES ARTS DE CARRER

LA PASSADA

La passallada. Una passada de nassos.

 

El 2022 podrem fer La Passada que des del 2020 volíem programar: ‘LA PASSALLADA, una Passada de nassos!’ i que, com el seu nom bé indica, versarà sobre el món dels ‘clowns’ i les pallasses i seran els espectadors qui passaran d’un espectacle a l’altre.

 

El dissabte 28 de maig, de 17 h a 19 h podrem gaudir de diferents propostes al llarg del carrer Anselm Clavé amb companyies reconegudes com: la Bleda,  Bergamotto Company, Black & Blue (Ricardo Cornelius i Cristi Garbo) i la Churry, que tinrà com a cloendal’espectacle de la Cia Bucraá Circus, a les 19.15 h a la Plaça Maluquer.

 

Actuacions divertides, de nassos!, amb un espectacle poètic final que no deixarà indiferent a ningú.

 

ESPECTACLES

Carrer Anselm Clavé. De la plaça Maluquer a la plaça de la Corona

Dues sessions de cada espectacle, excepte l’espectacle final que serà a les 19.15 h a la plaça Perpinyà

 

Escenari A

Wooooow!, amb La Churri

17 h

18 h

Deixa’t portar, atreveix-te, enfila’t i cau sense paracaigudes… Gaudeix!  La vida són tres segons i un i mig dormim! Tot és possible! I La Churry et farà entendre el concepte. Només t’has d’adonar que qualsevol fet pot ser immensament important, al·lucinant, flipant… Wooooow!

 

Escenari B

Black and Blue, cabaret amb Cristi Garbo i Ricardo Cornelius

17.30 h

18.30 h

La genial Cristi Garbo és Blue i el meravellós Ricardo Cornelius és Black, i junts són l’espectacular duet musical BLACK & BLUE. Dos músics bojos, que interpreten grans èxits d’ahir i d’avui, en viu i en directe. Un desconcert magistral que no et deixarà indiferent!

 

Escenari C

Party Time, amb Pasquale Bergamotto

17 h

18 h

Party Time és un espectacle que ens convida a emprendre un viatge al món de la paternitat i, més en general, al de les cures. Així com en el la història de Collodi el famós Geppetto, de sobte, descobreix què significa ser pare gràcies a la seva marioneta, en Pinotxo, el clown Bergamotto relatarà les vivències quotidianes amb el seu adorable osset de peluix. Ser pare és una explosió d’emocions!

 

Escenari D

Les vacances de Madame Roulotte, amb La Bleda

17.30 h

18.30 h

Comencen les vacances. Madame Roulotte arriba al lloc que creu perfecte per passar el seus dies de relax. Allà té una gran sorpresa: hi ha un munt de gent que l’espera i que vol passar amb ella aquest temps. El bon humor i la felicitat es respirarà arreu, els ocells, les flors, els arbres, la gent… Però no tot serà perfecte…

 

Escenari E  (plaça Perpinyà)

El gran final, amb Bucráa Circus

19.15 h

El gran final és una tragicomèdia que basa la seva essència en el retrobament de dos pallassos que van haver de separar-se fa molts anys, a conseqüència de l’esclat d’una guerra civil. Una guerra que els interromp l’última funció, just abans del darrer acte. El conflicte els obliga a agafar camins separats i mai més tindran contacte l’un amb l’altre. Ara, després de més de trenta anys i infinites passes, una lluita diària i constant per la supervivència i un cos ja envellit, es retroben i decideixen acabar el seu “gran final”. Un homenatge a un dels oficis més bonic i generós del món: l’ofici de pallasso.